PERSBERICHT

Wijhe, 20 augustus 2010

Keltisch Festival Wijhe

‘ Een uit de hand gelopen hobby.’ Zo omschrijven Herman Post, Ronald van Oene, Jos van Duren, Theo Veldhuis en Marjolein Leers het Keltisch festival Wijhe. Dit jaar organiseren zij het evenement voor de zesde keer. “Met heel veel plezier”, geeft voorzitter Herman Post aan.

Wat ooit begon als Highland Games met diverse kraampjes erbij is uitgegroeid tot een waar evenement . Een plek waar bezoekers alles vinden dat met de Keltische manier van leven te maken heeft, en ook die sfeer uitstraalt. “Lekker je gangetje gaan, dat is eigenlijk typerend voor de Keltische leefwijze”, legt Herman uit. “Alles verloopt heel ontspannen. Dat is ook iets wat zowel bezoekers als standhouders opvalt. Die relaxte sfeer.” In korte tijd groeide het festival uit tot een waar evenement dat ondertussen ook al bezoekers uit de omringende dorpen en zelfs buiten de regio trekt. “Zo waren er vorig jaar bezoekers uit Nieuweschans en Den Haag Dat is natuurlijk erg leuk om te horen.”

Anders dan bij de andere Keltische festivals die in den lande georganiseerd worden, is het Keltisch Festival Wijhe nog steeds gratis voor bezoekers. “Dat maakt het ook laagdrempelig” geeft Herman aan.”

Het Keltisch Festival is onderdeel van de Wiejese Diekdaegen.

Wij de volgende muziekgroepen gecontracteerd: Ken Parsson, Mc Hollander, Hailender, World of Stone en als afsluiter The Old Firm. Tevens hebben wij op veler verzoek weer een Pipeband, Saendistrict uit Assendelft.

Heel bijzonder is de roofvogelshow van valkerij Ruud Sanders die met zijn buizerds, arenden, uilen en valken komt.