18 OKTOBER - BODHRANWORKSHOPS / 1e CURSUSLES IN RILLAND

Op deze datum gaan twee bodhránworkshops plaatsvinden die meteen de eerste les van een serie van 12 groepslessen zullen zijn. U hoeft niet te gaan lessen, u kunt dus gewoon eens tijdens deze leuke workshop proberen of dit Iers/Schotse instrument u bevalt!

Deze Celtische trommel wordt met één hand (meestal met behulp van een stokje) bespeeld, met de andere hand kan de klank aangepast worden tot een zeer dynamische serie klanken. Doordat de speelbeweging niet moeilijk is, kan de techniek vrij snel aangeleerd worden, waarna op allerlei soorten muziek meegespeeld kan worden - u bent dus niet beperkt tot de Ierse of Schotse muziek.

Vanwege de beperkte hoeveelheid trommels dient u zich hiervoor in te schrijven - u kunt dan uit een van de tijden kiezen - maximaal aantal per groepje is 10 personen zonder trommel.

Als u zelf al een trommel heeft kunt u gewoon een van de groepjes kiezen als extra cursist, maar er is een maximum van 15 cursisten per groep omdat er deels individueel les wordt gegeven.

Op www.kloosterproducties.nl > Agenda > Oktober kun je alvast een demo'tje bekijken - laat je niet afschrikken - dit konden de meeste cursisten na 1 les

De deelname voor de workshop is 15 Euro en deze duurt ongeveer 1 uur 45 minuten. U krijgt een cd met oefentunes er gratis bij.

Er wordt ingegaan op de bouw van de trommel, de Ierse/Celtische muziek en het gebruik van de bodhran in de muziek, meespelen met anderen (bijv. sessie) en een veilige speeltechniek.

De workshop wordt dus deze middag eenmaal herhaald als er voldoende deelnemers zijn.

SCHRIJF U DUS IN VOOR ÉÉN VAN DE GROEPEN - u krijgt een bevestiging retour.

De tijden zijn dan 13.00 - 14.45 | 15.00 - 16.45

Na deze workshop is het dus mogelijk om met tussenpozen van 2-3 weken groepslessen te gaan volgen in 't klooster van Rilland, ook op zaterdagmiddag.

U betaalt dan 120 Euro voor 12 lessen van 2 uur (met korte pauze) inclusief deze workshop (die dus dan nog maar 10 Euro kost)

Meer cursusinfo: Rob Bitter - 0113- 227133 | 06 - 40305550 - www.thebodhran.nl

Bodhrans en/of tippers: www.celticshop.nl een speciaalzaak in Ierse instrumenten in Bergen op Zoom.

Waar: 't Klooster van Rilland, Rilland (Zeeland)

reserveren 0113 - 556666 (aangeven welke workshop de voorkeur heeft - nr.1 of nr.2)