Binnenkort in Fortis Theater a.d Schie te Schiedam.

Rapalje- Vurige Kelten- vrijdag 11 januari 2008, 20.15 uur

Tatoeages, middeleeuwse kilts en wilde haren: de mannen van Rapalje zien er ruig uit maar gezelligheid staat voorop. Al elf jaar lang deelt de groep met veel succes haar liefde voor Keltische muziek met het publiek. De muzikanten zijn heer en meester op instrumenten als fiddle, gitouki, bodhrán, mondharmonica, accordeon, theekist-bas, tin-whistle en highland pipes. Bovendien hebben ze tijdens ‘Vurige Kelten’ II met de Schotse highlandpiper David Myles een extra troef achter de hand en laat Rapalje, samen met hem, een flinke vonk overslaan op hun steeds groter wordende schare fans.

Gráda & Vishtèn – A Celtic Party

Een perfecte combinatie van twee jonge, veelbelovende bands die elk op hun geheel eigen wijze de Celtische muzikale traditie in ere houden. Muziek vol virtuositeit, passie en swing. Ierland wordt vertegenwoordigd door Gráda, deze Iers/Australische band combineert de Ierse traditionele muziek op subtiele wijze met Bretonse, Oost-Europese en zelfs jazz-achtige invloeden.

De Canadese bijdrage wordt geleverd door Vishtèn; jong en veelbelovend en bekend van Folkwoods- en het Dranouterfestival. Vishtèn is inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen folksensatie. Hun muziek is een frisse mengeling van Celtische, Ierse en Schotse invloeden, waarbij het vlugge voetenwerk fungeert als begeleidende percussie bij de instrumenten. Het resultaat is een gevarieerde mix van aanstekelijke Celtic swing die het publiek niet onberoerd laat. Een must voor een ieder die zin heeft in een Celtisch feestje!

Kijk voor meer informatie op www.theateradschie.nl