Schots en Shetlands o.l.v. Paul Pallesen is een van de cursussen tijdens het cursusweekend Internationaal Samenspel van 12-14- mei 2006.

Door diverse reizen heeft zich bij Paul de passie voor traditionele muziek ontwikkeld en heeft hij de waar-de ontdekt van het spelen op sessions en van de manier waarop tunes de wereld rondgaan. In deze cur-sus worden daarom tunes van Shetland en Schotland aangeleerd op de oeroude wijze van voor en na-spelen. Daarnaast is er ook aandacht voor het begeleiden van een tune en improviseren erbij. Voor wie nog niet zo snel is in het oppikken van tunes is er bladmuziek aanwezig zodat je altijd een geheugen-steuntje hebt bij het oefenen tussendoor en voor hier en daar een mooie tegenstem.

Paul Pallesen is gitarist, banjospeler en componist; kortom een veelzijdig musicus. Naast zijn docent-schap bij het Muziekpakhuis in Amsterdam waar hij ook folkworkshops geeft, is hij te horen in diverse orkesten en ensembles. Deze variëren van moderne jazzgroepen en ?projecten tot traditionele en mo-derne folkbands. Zo speelt hij met de folkbands Mind the Midgie traditionele Ierse folk en met Maalstroom veel eigen composities. Hij is oprichter van Bite the Gnatze waar al deze stijlen in zijn composities door-klinken.

meer informatie: www.volksmuziek.nl