Recent is op het internet geplaatst de site van de “Stichting A.G. van Hamel voor Keltische studies” http://www.vanhamel.org/

Op deze site staat een onderdeel ( nu nog in aanbouw) met enige honderden links naar sites met info over Keltische onderwerpen. Wie op een search engine als Google een trefwoord als ‘Celtic’ of ‘Gauls’ intypt, stuit onmiddellijk op een niet te overziene hoeveelheid websites. Het is dan makkelijk om door de bomen niet meer het bos te zien. Een even groot, zo niet groter, probleem is de onbetrouwbaarheid van veel van deze websites. Teksten en artikelen worden soms overgetypt met de nodige fouten en onvolledigheden, of zonder melding van herkomst. Wanneer meningen worden gegeven is de primaire en secundaire bronvermelding veelal onduidelijk of zelfs afwezig.

De bedoeling van deze collectie links is om als gids te dienen voor Keltische zaken op het internet. Wetenschappelijk dubieuze websites worden niet noodzakelijkerwijs genegeerd, maar waar nodig zal een waarschuwing worden gegeven. Behalve naar links naar primaire en secundaire bronnen, gaat aandacht ook uit naar die organisaties en instellingen die de bevordering van de Keltische studies in hun doelstellingen hebben opgenomen.