Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Slachtoffers van rituele moorden geven gezicht aan prehistorie

  • Huib

    Twee wonderbaarlijk goed geconserveerde veenlijken die ruim drie jaar geleden kort na elkaar werden opgegraven in de Ierse graafschappen Meath en Offaly, hebben wetenschappers een nieuwe kijk gegeven op het leven in de IJzertijd, zo'n 2500 jaar geleden. De resultaten van achttien maanden multidisciplinair onderzoek door een internationaal team van deskundigen zijn voor een breed publiek toegankelijk gemaakt op de kleine maar indringende tentoonstelling Kingship and Sacrifice in het National Museum of Ireland in Dublin.

    Zie verder www.ierlandweb.com/mag-veenlijken.htm

    O ja, fijn voor zuinige Hollanders: de tentoonstelling is gratis toegankelijk!

  • Nestor-F

    Er zijn al veel zogenaamde “veenlijken” gevonden. De meest bekende is wel de Tollund man. Minder bekend maar niet minder belangrijk was de vondst van een veenlijk nabij Liverpool. In het hierover verschenen boek (The life and death of druid prince, door Anne Ross en Don Robbins, 1989) hebben eveneens vele wetenschappers samengewerkt en een belangrijke conclusie kunnen trekken die door dit onderzoek gesteund wordt.